Vodafone Türkiye’nin Yenilikçi Radyolink Çözümü ile Dijitalleşme Adımı

Vodafone Türkiye’den Yenilikçi Radyolink Çözümü

Türkiye’nin dijitalleşmesine öncülük etme hedefi doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Vodafone, ülkenin ilk otomatik ve akıllı radyolink şebekesini kurma çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Şirket, radyolink alanında yazılım tanımlı ağ (SDN) çözümlerini, Türkiye’de ilk kez canlı şebeke ortamında başarıyla test ettiğini duyurdu. Vodafone, müşterilerine daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlayarak, operasyonel verimliliği artırmayı ve ulaşılabilirliği artıran bu çözümün çeşitli kullanım senaryolarını test etti ve hedeflenen başarılı sonuçlara ulaştı.

Vodafone, radyolink şebekelerindeki operasyonel süreçleri ve bakım çalışmalarını desteklemek amacıyla yenilikçi otomasyon çözümleri ve akıllı sistemlerin kullanım durumlarını test eden ilk servis sağlayıcılardan biri olma unvanını taşıyor. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yago Lopez, bu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Vodafone olarak, müşterilerimize daha iyi iletişim hizmetleri sunan yüksek kaliteli iletişim şebekeleri kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Artan hizmet çeşitliliği, beraberinde bazı zorlukları getiriyor. Radyolink şebekeleri, kapasite artışları nedeniyle daha da zor bir hale geliyor. Geleneksel operasyon ve bakım süreçlerinde karşılaşılan zorlukların başında, hizmetleri pazara sunma süresinin uzunluğu, pasif işletim ve bakım hizmetlerinin verimsizliği ile trafik sıkışıklıklarının manuel olarak tespit edilmesi gibi problemler yer alıyor. Biz, 5G ve gelecekteki yeni şebekelerde müşteri deneyimini ve ağ otomasyonunu geliştirmeyi, aynı zamanda işletme ve bakım verimliliğimizi artırarak operasyon giderlerimizi düşürmeyi hedefliyoruz.”

Konfigürasyon Verimliliğinde %30 Artış

Vodafone’un gerçekleştirdiği otomatik keşif testleri, şebeke topolojisinin hızlı bir şekilde keşfedilmesi ve yanlış konfigüre edilmiş bağlantıların otomatik olarak tespit edilmesi konusunda olumlu sonuçlar elde etti. Otomatik Hizmet Sağlama özelliği, konfigürasyon verimliliğinde %30 oranında bir artış sağladı. Ayrıca, akıllı özelliklerin entegre edilmesiyle elektrik enerjisinde %10’dan fazla tasarruf sağlanırken, Otomatik Trafik Tahminleme özelliği, şebekedeki tıkanmaları önlemek ve müşteri deneyimini doğrudan iyileştirmek amacıyla trafikte sıkışacak noktaları daha oluşmadan önce belirleyebilme yeteneği kazandırdı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir