Mevlana Türbesi’nin hemen arkasında ve Ali Ulvi Kurucu Caddesi arasında yer alan 100 bin metrekarelik alanda, Türkiye’nin en büyük dönüşüm projelerinden birini hayata geçirdiklerini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Önümüzdeki birkaç yıl içinde Konya’ya gelen ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak, sosyal donatı alanları ve ticaret ile dolu yeni bir merkez oluşacak. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, “Burada aslında Konya Modeli Belediyeciliğin bir yansımasını görmekteyiz. Darülmülk Projesi çerçevesinde, şehrimize gelen tüm ziyaretçilere hitap edecek mekanlar inşa edilecek. Bu projelerin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin en büyük ihya projelerinden biri olan Darülmülk Projesi’nin en önemli bileşenlerinden biri olan Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi’nde çalışmalar resmen başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mevlana Türbesi arkasındaki çalışmaları yerinde inceleyerek güncel durum hakkında bilgi aldılar.
“KARATAY BELEDİYESİ İLE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJELERİNDEN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
İncelemelerin ardından projeye dair bilgiler veren Başkan Altay, Darülmülk Projesi kapsamında Konya’nın tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla yoğun çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Mevlana Türbesi’nin arkasında ve Ali Ulvi Kurucu Caddesi arasında gerçekleştirilen bu 100 bin metrekarelik alanda, Karatay Belediyesi ile birlikte Türkiye’nin en büyük dönüşüm projelerinden birini hayata geçirdiklerinin altını çizdi.
- Kamulaştırma çalışmaları Karatay Belediyesi tarafından tamamlandı.
- Projelerin onay süreçleri başarıyla tamamlandı.
- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi işbirliği ile projeye başlandı.
- Tarihi eserlerin restorasyonları ve arasta çalışmalarına başlanıldı.
Başkan Altay, “İnşallah bahar aylarıyla birlikte hemen Mevlana Türbesi’nin yanındaki Mevlevi Dergahı’nın yapımına da başlayacağız” dedi.
KONYA’NIN KALBİNDE ÖNEMLİ BİR PROJE
Önümüzdeki yıllar içinde Konya’ya gelen ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal donatı alanları ve ticaret ile dolu yeni bir merkez oluşturacaklarını ifade eden Başkan Altay, “Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımızla birlikte gerçekleştireceğimiz Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi ile birlikte, Konya’nın kalbindeki bu önemli proje tamamlanmış olacak. Konya’da her zaman vurguladığımız gibi, birlikte çalışma kültürünün şehre kazandırdığı önemli sonuçlar var. Bu proje de bunun en güzel örneklerinden biri. Projeye destek veren Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bahar ayından itibaren burada projeye dair gelişmelerin gözlemlenmesine şahit olacağız. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.
“BURADA KONYA MODELİ BELEDİYECİLİĞİN BİR YANSIMASINI GÖRÜYORUZ”
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kentsel yenileme alanı olarak ilan edilmesinden sonra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte burada yeni bir çalışma başlatılmıştı. Proje çalışmalarımız sona erdi, şimdi inşaat aşamasına geçiyoruz. Hem Büyükşehir Belediyemizin hem de belediyemizin gerçekleştireceği birçok kentsel yenileme binası mevcut. Burada aslında Konya Modeli Belediyeciliğin bir yansımasını görmekteyiz. Darülmülk Projesi kapsamında, inşallah şehrimize gelen tüm ziyaretçilere yönelik mekanlar ortaya çıkacak. Bu çalışmaların şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı