Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma ve Süt Üretimi Destekleri

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma Adımları

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma ve kooperatifleşme konularında kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor. Bu çerçevede, Manisa’nın ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerinden biri olan Yunt Dağı’nda süt üreticileri ile bir araya gelinerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in seçim öncesinde verdiği sözlerin hayata geçirilmesine yönelik önemli adımlar atılmaya başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığı güçlendirmek ve bu alanda katma değer sağlamak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Kurucu ve beraberindeki heyet, Yunt Dağı bölgesinde yerel süt üreticileriyle bir toplantı düzenledi. Toplantıya; Prof. Dr. Kurucu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Salih Fulcun, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Balkan, Yunusemre Belediyesi Tarım Danışmanı Nazım Şafak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Şadan Aslay ve Yunusemre Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Abdülkadir Yetiş katıldı. Heyet, Tek Dam Projesi kapsamında kurulması planlanan modern süt üretim tesisinin yer aldığı belediyeye ait arsaları da yerinde inceledi.

Siz Üretin, Büyükşehir Olarak Biz Destek Verelim

Toplantıda üreticilere, birlik olmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Yusuf Kurucu, Tek Dam Projesi’nin sağladığı avantajlardan bahsetti. “Birlik olun. Siz üretin, Tek Dam işletmesi kurulumu için Büyükşehir olarak biz destek verelim. Amacımız, iş yükünüzü ve maliyetlerinizi azaltmak, gelirlerinizi artırmaktır” dedi.

Birlik Olma Vurgusu

Prof. Dr. Yusuf Kurucu, otomatik sağım sistemleri, süt soğutma tankları, güneş panelleri ile sağlanacak ucuz enerji, uygun maliyetli yem, veteriner hizmetleri ve gübre depolama merkezleri gibi modern tesislerin inşa edilmesi planlanan Tek Dam Projesi hakkında üreticilere bilgi verdi. “Bu tür işletmeler, gıda güvenliğini de yakından etkileyen ürün kalitesinin artmasını sağlayacaktır. Eğer ürün kalitesi ve üretim miktarı yeterli olursa, Yunt Dağı bölgesinde bir mandıra işletmesi kurarak peynir ve yoğurt gibi değerli süt ürünleri üretebiliriz. Belediyenin marketleri, örneğin Halk Mandıra, bu ürünlerin değerlendirilmesi açısından önemli bir fırsat sunmaktadır. Süt kalitesini artırdığımızda, farklı alıcıların da ilgisini çekebiliriz. Yem desteği, kooperatif aracılığıyla sağlanacak ve bu sayede sütün değeri artarken maliyetleri de minimize edebiliriz. Ancak, bu tür başarılar için ayrı ayrı damlar yerine birlik olmamız gerekmektedir. Birlik olmadan başarılı olmak mümkün değildir. Bu nedenle, bir araya gelmek çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir