Konya’da Dünya Kışın Bisikletle İşe Gitme Günü Etkinlikleri

Konya’da Bisiklet Etkinlikleri Düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Kışın Bisikletle İşe Gitme Günü” vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenleyerek bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçladı. Her yıl Şubat ayının ikinci Cuma günü kutlanan bu özel gün, bu yıl 12-13-14 Şubat tarihlerinde yoğun bir şekilde kutlandı.

Etkinlikler çerçevesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin farklı noktalarında ve bisiklet yollarında ücretsiz bisiklet tamiri hizmeti sundu. Sabah saatlerinde Gazze Caddesi-Çeçenistan Caddesi Kavşağı, Karaman Caddesi-Antalya Çevre Yolu Caddesi Kavşağı ve Yeni İstanbul Caddesi-Çakırlı Caddesi Kavşağı gibi önemli noktalarda gerçekleştirilen tamirler, gün içinde ise Zafer, Kültürpark ve Aziziye Camii önünde devam etti. Bu hizmet, Konyalılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

“BİSİKLET ŞEHRİ KONYA” PANELİ

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) ev sahipliğinde “Dünya Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü” etkinlikleri kapsamında “Bisiklet Şehri Konya” başlıklı bir panel düzenlendi. Panelde, milli bisikletçi ve eski Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, bisikletli ulaşım konusunda akademik çalışmaları ile tanınan Dr. Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Lorasokkay ve Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Dr. Hasan Görgülü konuşmacı olarak yer aldı.

Doç. Dr. Selman Selim Akyüz’ün moderatörlük yaptığı panelde, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet konusundaki örnek çalışmaları ve Konya’nın geçmişten bugüne bisiklet kullanımındaki öncülüğü ele alındı. Panel, özellikle Konevi Anadolu Lisesi öğrencileri ve gençlerin katılımıyla zenginleşti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir