Kocaeli KO-MEK’ten Yenilikçi Eğitim Stratejileri Toplantısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’ndan Yenilikçi Adımlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), vatandaş odaklı projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Değer aktarımını güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Değerlendirme ve Yenilikçi Çalışma Stratejileri” toplantısı, KO-MEK’in daha ileriye taşınması için yeni fikirlerin gündeme gelmesine olanak sağladı.

Eğitimle Dolu 20 Yıl

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren KO-MEK, eğitimde sürdürülebilirliği sağlamak, vatandaş taleplerini değerlendirmek ve topluma değer katacak projeler üretmek amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Eğitim alanında 20. yılını dolduran KO-MEK, dört gün süren bu programda eğitmenler, destek hizmet personeli ve yönetim merkezi çalışanlarıyla bir araya geldi.

Fikir Alışverişinde Bulunuldu

386 farklı branşta toplamda 1 milyon 36 bin 965 kursiyere eğitim vererek dikkat çekici bir başarıya imza atan KO-MEK, bu toplantıda eğitim sürecinin sürdürülebilirliği, vatandaş talepleri ve sahada karşılaşılan olumsuzlukları ele aldı. Katılımcılar, Yaygın Eğitim Müdürlüğü’nün yenilikçi yaklaşımını ve geleceğe yönelik misyon ile vizyon önerilerini belirlemek için fikir alışverişinde bulundu.

“Gönül Birliği ile Çalışmalıyız”

Yaygın Eğitim Şube Müdürü Lokman Ceyhan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Biz birbirimize emanetiz ve bir aileyiz” diyerek ekip ruhunun önemine vurgu yaptı. Ceyhan, “Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen çalışmalarda gönül birliği ile hareket ederek daha iyi sonuçlar elde etmeliyiz. Kurumun menfaatlerini gözeterek, kursiyerlere daha kaliteli eğitim sunmak için tartışmalıyız. Sizin çabalarınız, bizim başarımızı daha ileriye taşıyacaktır” dedi.

“Moda Akademisi ile Bir Üst Seviyeye Çıktık”

Ceyhan, KO-MEK’in eğitimlerini daha da geliştirmek adına İstihdam ve Moda Akademisi gibi yeni projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. “Tarım Akademisi”, “Dil Akademisi” ve “Gastronomi” alanlarında yeni akademiler açmak için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, “İstihdam akademilerinden mezun olan kursiyerleri ustam projesiyle eşleştiriyoruz. Bu sayede, vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliklerine katkıda bulunarak nitelikli iş gücü oluşturmaya destek veriyoruz” dedi.

Adım Adım Kocaeli ve Okuyan Şehir Kulübü

Ceyhan, toplantıda yeni kurulan Proje Geliştirme ve İnovasyon Birimi hakkında da bilgi vererek “Adım Adım Kocaeli” ve “Okuyan Şehir Kulübü” projelerinin detaylarını aktardı. Bu projelerle birlikte kentin her noktasında binlerce kişiyle etkileşim kurarak çeşitli aktiviteler gerçekleştireceklerini ve farklı konularda eğitimler vereceklerini açıkladı.

Yeni Fikirler Değerlendirildi

Dört gün süren toplantıda katılımcılar, 10 kişilik gruplara ayrıldı ve her grup, müdürlüğün güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini tartışarak önerilerini sundu. Daha sonra birim şefleri, dönem değerlendirmesi yaparak katılımcılara bilgi verdiler. Toplantının amacı, bizleri biz yapan değerler anlayışı ile çalışma stratejilerini belirlemekti. Katılımcılar, fikir alışverişinde bulunarak görüş ve önerilerini raporladı. Toplantı sonunda ortaya çıkan projeler ve öneriler, yeni fikirler doğrultusunda değerlendirilecek ve vatandaşa daha kaliteli hizmet sunmak için gerekli adımlar atılacaktır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir