Kentsel Hareketlilik Citythonu: Yenilikçi Çözümler İçin Bir Araya Gelindi

Kentsel Hareketlilik Citythonu: Yenilikçi Çözümler için Bir Araya Geldiler

Konya Büyükşehir Belediyesi ve EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye’nin iş birliğiyle düzenlenen Kentsel Hareketlilik Citythonu, Fark Labs, Sabancı Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Startup House, Konya Teknokent, InnoPark, Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kapsül Teknoloji Platformu ve Sosyal İnovasyon Ajansı’nın katkılarıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Etkinlik, 19-21 Aralık tarihlerinde yoğun bir katılım ile Konya’da yapıldı.

Üç gün süren etkinliğin ilk iki günü çevrimiçi olarak düzenlenirken, son gün tüm katılımcıların ve paydaşların fiziksel olarak bir araya gelmesiyle tamamlandı. Etkinliğin amacı, Konya’nın kentsel hareketlilik sorunlarına yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirmekti. Bu kapsamda, “Kent İçi Ulaşım Merkezlerinin Konumlandırılması ve Planlanması” teması ile katılımcılar, hem Konya’dan hem de farklı şehirlerden gelen akademisyenler, öğrenciler ve girişimcilerle birlikte yaratıcı projeler üzerinde çalıştı.

Etkinliğin ilk günü, katılımcılara Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ve akıllı ulaşım alanındaki çalışmaları ile kullanılan veri setleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, “Kent İçi Hareketlilik Merkezleri” teması akademik perspektiften alanında uzman akademisyenler tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı. İkinci ve üçüncü günlerde ise katılımcılar, mentörlerin yönlendirmesiyle projelerini geliştirme fırsatı buldular.

Ödüle Layık Görülen Projeler

Yarışmanın sonunda, değerlendirme sonucunda NextMove Projesi birinci, Dijitalleşen Ulaşım Dönüşen Deneyim Projesi ikinci ve Next Projesi üçüncü olarak ödüle layık görüldü. Bu projeler, uygulamaya geçme şansı elde etti.

Ödül ve Fırsatlar

Ödül kazanmanın yanı sıra, bu gruplar; EIT UM RIS Hub Türkiye tarafından düzenlenen Innomotion Hızlandırıcı Programı‘na doğrudan katılma hakkı, Eczacıbaşı Topluluğu, Fark Labs ve NEOHUB konsorsiyumu tarafından yürütülen TÜBİTAK destekli 900 bin liralık 1812 BİGG programı‘na doğrudan katılma hakkı kazanarak projelerini hayata geçirme fırsatı elde etti.

Sürdürülebilir Ulaşımın Yaygınlaştırılması

EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye koordinatörü Emre Elmas, etkinliğin sürdürülebilir ulaşım için yeni fikirler ortaya çıkardığını ifade ederek, “Türkiye’de kentsel hareketliliğe yönelik geçişte farkındalık oluşturmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Belediyelerin desteklenmesi ve yeni projelerin yaratıcı bir şekilde hayata geçirilmesi için çeşitli destekler sunuyoruz. Konya’da düzenlediğimiz bu Citython ile şehirdeki yaratıcılığı ve farklı disiplinlerden gelen fikirleri bir araya getirerek, ‘Konya’da neyi nasıl geliştirebiliriz?’ sorusunu ele almak istedik. Umuyoruz ki çıkacak projeler, Konya’ya birçok katkı sunacak” şeklinde konuştu.

Gençlerden Teşekkür Mesajı

Kentsel Hareketlilik Citythonu’na katılan gençler, geliştirdikleri projelerle bu süreçte yer aldıkları için duydukları mutluluğu ifade ederek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay‘a teşekkür ettiler. Bu tür etkinliklerin, gençlerin yaratıcılığını ve potansiyelini ortaya çıkarmada önemli bir rol oynadığına dikkat çektiler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir