Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Çevre Denetimlerini Artırdı

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Çevre Denetimlerini Sıklaştırıyor

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevre kirliliğini önlemek amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Sokaklara çöp atan ve sigara izmaritlerini yerlere bırakan bireylere yönelik denetimler daha da sıkı hale getirildi. Kurallara uymayanlara karşı cezai işlemler uygulanmaya başlandı.

Özellikle Uğur Mumcu Parkı, Üçyol metro girişi, Fahrettin Altay Meydanı ve diğer yoğun kullanılan alanlarda denetimlerin artırıldığı bildirildi. Beş kişiden oluşan Çevre Hizmetleri Ekibi, ilçenin dört bir yanında temizlik kontrollerini titizlikle gerçekleştiriyor. Park alanlarında çiğdem kabuğu, içecek atığı gibi çöplerle çevreyi kirletenlere karşı da caydırıcı önlemler alınıyor.

Yasal Çerçevede Cezai İşlemler Uygulanıyor

  • 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41. maddesi gereğince, çöplerini belirlenen alanlar dışına atan kişilere idari para cezası kesiliyor.
  • 4207 sayılı Kanun kapsamında, tütün ürünlerine ait izmarit, paket ve kağıt gibi atıkların çevreye atılması da yasaklanmıştır.

Denetimler Aralıksız Sürecek

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Hizmetleri Ekibi, ilçe genelinde temizlik kontrollerini düzenli olarak sürdürüyor. Polis ekipleriyle koordineli bir şekilde yürütülen denetimlerde sokaklar, caddeler ve parklar dikkatlice inceleniyor.

Başkan Kınay: Gerekli Yaptırımlar Uygulanacak

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, çevreyi temiz tutmanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, “Daha temiz bir Karabağlar’da yaşamak hepimizin hakkıdır. Kurallara uymayanlara gereken yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir