İnegöl Belediyesi’nin 2024 yılında gerçekleştirdiği memnuniyet anketi, belediyeden hizmet alan 7599 vatandaşın görüşlerini yansıttı. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 71,7’sinin sunulan hizmetlerden memnun olduğu belirlendi.
İnegöl Belediyesi, hem şehrin gelişimi hem de kurumun hizmet kalitesinin artırılması adına sürekli olarak çalışmalar yürütmektedir. Bu bağlamda, vatandaşların taleplerine ve beklentilerine karşılık vermek amacıyla katılımcı bir yönetim anlayışı benimsenmiştir. Sunulan hizmetlerin memnuniyet seviyelerini belirlemek için düzenlenen anketler ile İnegöl Belediyesi, sağlanan hizmetlerin kalitesini gözlemlemeyi amaçlamaktadır.
2024 yılında yapılan memnuniyet anketi sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, hizmet üretimi sırasında vatandaşların memnuniyet düzeyini ve olası eksiklikleri tespit etmek için anket uygulamalarının önemli bir rol oynadığını ifade etti. Başkan Taban, “İnegöl Belediyesi olarak, hizmet alan her vatandaşa SMS yoluyla memnuniyet anketi gönderdik. Bu anketlere 7599 vatandaşımız katılım gösterdi ve fikirlerini paylaştı. Bu katılım bizim için oldukça değerlidir. Eğer bir eksiklik, yanlışlık veya memnuniyetsizlik söz konusuysa, bu durumun bize bildirilmesi, müdahale etmemizi ve sorunları gidermemizi kolaylaştırır. Bu nedenle vatandaşlarımızın gönderilen anketlere katılımını önemsiyorum. Memnuniyet anketlerine katılarak geri dönüş yapan 7599 vatandaşımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Memnuniyet Sonuçları Üzerine Değerlendirmeler
Başkan Taban, anket sonuçlarının İnegöl Belediyesi’nin gelişimi ve hizmet kalitesinin artması açısından yönlendirici bir rol üstlendiğini vurgulayarak, “Eksiklerimizi görmemizi sağlarken, tespit ettiğimiz hatalarla birlikte olumlu sonuçlar da bizleri motive ediyor. Personelimiz, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için büyük bir özveriyle çalışıyor. Herkes işini samimiyetle yapıyor. Memnuniyet anketi sonuçlarında, vatandaşlarımızın yüzde 71,7’sinin memnun kaldığını görmek, genel olarak olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.” şeklinde konuştu.
Gelecek Hedefleri ve Çalışmalar
Başkan Alper Taban, anket sonuçlarında yüzde 28,3 oranında bir memnuniyetsizlik olduğunu belirterek, “Tüm birimlerimizle birlikte, hizmetten memnun kalmayan vatandaşlarımıza beklentilerini karşılayacak hizmet kalitesini sunmak adına sürekli çalışıyoruz. Kurum olarak kendimizi geliştirmeye ve güncellemeye devam ediyoruz. Yüzde 100 sorunsuz olmak iddialı bir hedef; ancak memnuniyeti mümkün olduğunca artırmak için adımlar attığımızı bilmenizi isterim. Bu noktada vatandaşlarımızdan da bizlere bildirimde bulunmaya devam etmelerini rica ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı