Ege Üniversitesi’nin Topluma Katkı Misyonu ve Projeleri

Ege Üniversitesi’nin Topluma Katkı Misyonu

Ege Üniversitesi, topluma katkı misyonu doğrultusunda nitelikli araştırma, geliştirme ve sosyal sorumluluk projelerine imza atarak toplumun her kesimine hitap eden önemli çalışmalara imza atmaya devam etmektedir. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yürütülen projelerle, üniversitenin bilimsel birikimi toplumsal faydaya dönüştürülmektedir.

Üniversitelerin toplum ile olan bağlarının güçlendirilmesinde sosyal sorumluluk projelerinin önemi büyük. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, bu konuda şu ifadelerde bulundu: “Toplumumuzun üniversitelerden talepleri, yalnızca teorik bilgi üretmekle sınırlı değil, üretilen bu teorik bilginin pratikte enerjiye dönüştürülerek toplumun ihtiyaçlarına çözüm üretmesidir. Ege Üniversitesi olarak, toplumun kalkınmasına ve gelişmesine yönelik sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğümüz aracılığıyla; çevre, dezavantajlı gruplar, eğitim, hayvan hakları, kültür sanat, sağlık ve spor gibi alanlarda projeler gerçekleştirerek üniversitemizin toplum ile olan bağlarını güçlendirmekteyiz.”

Her Yaş İçin Eğitim ve Fırsatlar

Eğitim ve öğretimde, yaş sınırı ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin toplumun bilgiye kolayca ulaşması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Budak, “Gelişmekte olan dünyada, sürekli öğrenme ve kendini geliştirme fırsatları, yalnızca geleceğimizin teminatı gençlerimiz için değil, geçmişimizin mimarı olan yaşlılarımız için de son derece önemlidir. Yaşlılarımıza hak ettikleri saygıyı ve desteği sunmaya devam ederek eğitim, sosyal, sağlık ve kültür alanlarında çeşitli faaliyetler gerçekleştirerek, toplumsal alanda daha aktif rol almalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Her yaşın önemli olduğunun bilincinde olarak, ‘Tazelenme Üniversitesi’nde 60 yaş üzeri bireylerin toplumla entegrasyonunu sağlayacak yeni program ve projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Bilim ile Çocukları Buluşturma Çabası

Bilimsel araştırmalara dayalı eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, topluma yönelik etkinliklerle bilimin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Budak, “Bünyemizdeki Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, insanlığın evreni anlama çabalarında önemli bir yer edinmektedir. Burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ile sadece bilim dünyasına değil, aynı zamanda toplumdaki bireylere de katkı sağlıyoruz. Bilimsel çalışmaların yanı sıra ziyaret etkinlikleri, halk günleri ve gözlem şenlikleri düzenleyerek, özellikle çocukların doğa olaylarını anlamasına ve uzayı keşfetmesine olanak tanıyoruz.” dedi.

Teknolojik Yatırımlar ve Toplumsal Kalkınma

Ege Üniversitesinin teknolojik yatırımları ile toplumsal kalkınmaya katkı sağladığını dile getiren Prof. Dr. Budak, “Gelişen dünyada teknolojik değişim ve dönüşümler her geçen gün artmaktadır. Teknolojinin hızla gelişen dinamikleri doğrultusunda Ege Üniversitesi’nin bu değişime ve dönüşüme öncülük etmesi, üniversite-toplum uyumu misyonumuz açısından büyük önem taşımaktadır. Ege Üniversitesi olarak bu sorumluluğun bilinciyle çeşitli teknolojik yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımlar, eğitim-öğretim kalitesini artırmakla kalmayıp, toplumsal kalkınmaya da önemli katkılar sunmaktadır. EGEPAL, EGEMATAL ve ARGEFAR gibi birimlerimizle hem kamu kurumlarına hem de özel sektöre test ve laboratuvar imkanları sunuyoruz.” diye ifade etti.

Üniversitelerin, bilgiye ve yeniliklere öncülük ederek toplumun birçok alanında ilerleme kaydettiğini belirten Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversiteler, toplumun gelişimine yön veren önemli bir güçtür. Eğitim-öğretim ile birlikte toplumsal hizmet sorumluluğu bulunan üniversiteler, toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretir. Üniversitelerimiz, ekonomiden kültüre, bilimden teknolojiye pek çok alanda toplumun ilerlemesini sağlama görevini üstlenmektedir. Ege Üniversitesi olarak bu farkındalıkla toplumumuza daha fazla katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

(Kaynak: BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir