Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi’nin Antalya Ziyareti ve Kültürel İşbirlikleri

Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi’nden Antalya Ziyareti

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Petr Stepanek, Antalya Fahri Konsolosu Yeliz Gül Ege ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette, Antalya’nın tarım ve turizm potansiyeli hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın çevreye duyarlılığı ve iklim değişikliği konusundaki öncülüğü hakkında konuştu. “Çevre duyarlılığı ve iklim değişikliği konusunda Türkiye’de ilk sırada olan bir belediyeyiz” diyen Başkan Böcek, bu alanda yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

Böcek, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Antalya bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Diğer kurumlarla işbirliği içinde güzel projelere imza atıyoruz. Çevre ile ilgili gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok ödül almamıza vesile oldu. Büyükelçiler ve fahri konsoloslarımızla birlikte kültür ve sanat alanında yapılması gereken projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Kültürel İşbirlikleri ve Sergi Planları

Büyükelçi Stepanek ise Antalya’nın büyüleyici güzelliklerine dikkat çekerek, “Antalya çok güzel bir şehir; kültürel ilişkilerimizi daha da derinleştirmek istiyoruz. Daha önce Çek Büyükelçiliği tarafından Antalya’da açılan sergiler büyük ilgi görmüştü. Bu yıl, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle iki sergi açmayı planlıyoruz” dedi.

Bu ziyaret, Antalya’nın uluslararası ilişkileri ve kültürel işbirlikleri açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Antalya’nın hem turizm hem de kültürel alanlarda daha fazla tanıtılması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir