Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu’nun Dayanışma Yemeği’ne Ev Sahipliği Yaptı
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu’nun Dayanışma Yemeği’ne ev sahipliği yaptı. Bu anlamlı etkinliğe Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de katıldı.
Başkan Güner: “Bizim için derneklerimizle olan işbirliği her zaman öncelikli olmuştur.”
Başkan Güner, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, “Çankaya Belediyesi olarak derneklerimiz ve bileşenlerimizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işbirliği içinde olacağımızı, ortak akılla ve katılımcı bir anlayışla hareket edeceğimizi bilmenizi istiyorum.” dedi.
Yemeğin “Dostların arasında, güneşin sofrasındayız” temasıyla düzenlendiği etkinliğe, Başkan Güner’in yanı sıra CHP Ankara milletvekilleri Aliye Timisi Ersever ve Umut Akdoğan, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcıları, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, Keçiören ve Mamak Belediyelerinin başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.
Hitit Dernekler Federasyonu Meclis Başkanı Atilla Ilıman’ın konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Ilıman, birlik ve beraberliğe katkı sunmak amacıyla gelen tüm misafirlere teşekkür etti. “Hedefsiz olmaz. Biz hedefimize, aydınlık bir ülkeye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda koşmak için mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Güner: “Çorum’un En Büyük Gücü Birlik ve Dayanışmadır”
Atilla Ilıman’ın ardından Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, “Ahiliğiyle, kadim kültürüyle, coğrafyasıyla, sanayisiyle, her alanda örnek olan dostlarımızın bu anlamlı gecesinde olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Başkan Güner, Anadolu medeniyetinin beşiği olan Çorum’un geçmişi ve geleceği hakkında şunları söyledi:
- “Bugün burada bulunan derneklerimiz ve bileşenlerimiz, bu kültürü yaşatma konusunda önemli bir işlev üstleniyor.”
- “Çankaya Belediyesi olarak, derneklerimiz ve bileşenlerimizle işbirliği içinde olacağımızı, hem Çorumlu hemşehrilerimize katkı sunacağımızı belirtmek istiyorum.”
- “Çorum’un en büyük gücünün birlik ve dayanışmayla hareket eden Çorumlular olduğunu biliyoruz.”
- “Bireysel değil, Çorumlu dostlarımızla birlikte, hayatın her alanında el ele, kol kola, omuz omuza olacağımızı vurgulamak istiyorum.”
Güner, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Daha güzel ve aydınlık günlerde bir arada olmak umuduyla hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.
Başkan Güner’in konuşmasının ardından, dayanışma yemeği, sanatçılar Gülsüm Kahraman, Tülay Örten Yıldız, Haydar Kemeç ve Sadık Erkmen’in sahne performanslarıyla türküler ve halaylar eşliğinde devam etti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı