Başkan Tugay, Kuzey Makedonya Büyükelçisi’ni Ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kuzey Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski’yi makamında kabul etti. Bu önemli görüşmede, iki ülke arasındaki ticari, kültürel ve akademik iş birlikleri hakkında detaylı bir değerlendirme yapıldı.
Başkan Tugay, Büyükelçi Manasijevski’yi bu yıl düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) davet ederek, Balkan ülkelerinin bu yılki fuarın ana konukları arasında yer alacağını vurguladı. Bu durum, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için büyük bir fırsat sunuyor.
Tugay: Güçlü Kültürel Bağlar Var
Başkan Tugay, İzmir’in Balkanlarla olan köklü ve güçlü kültürel bağlarını hatırlatarak, bu bölgedeki önemli Balkan nüfusunun da İzmir’de yaşadığını vurguladı. Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde Balkan ülkelerine çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da Kuzey Makedonya ve diğer Balkan ülkeleriyle ilişkileri her alanda geliştirmeyi hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, kültürel iş birliklerinin ekonomik kalkınma açısından da hayati bir öneme sahip olduğunu kaydetti.
Başkan Tugay, şunları söyledi: “İzmir’in ve Balkan ülkelerinin karşılıklı tanıtımına yönelik çalışmaların artırılması gerekiyor. Bu bağlamda, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum.”
Manasijevski: Türk Tiyatrosu İzmir’de Sahne Alabilir
Büyükelçi Jovan Manasijevski, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu ve iş, ticaret ile eğitim alanlarında yeni iş birlikleri geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Manasijevski, 1950 yılında Kuzey Makedonya’da kurulan Türk Tiyatrosu’nun Bursa ve Antalya’da sahne aldığını hatırlatarak, İzmir’de de benzer bir organizasyon düzenlenebileceğini dile getirdi.
Başkan Tugay ise kültür, sanat, spor ve gençlik alanlarında her türlü iş birliğine açık olduklarını ve İzmir’in bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacağını belirtti. Bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki kültürel alışverişi artıracağına inanıyor.
Bu vesileyle, iki tarafın da karşılıklı iş birliği ve dayanışma içinde daha güçlü bir gelecek inşa etme arzusunu pekiştirdiği görülüyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı