Bakırköy Belediyesi’nden Çevre Dostu Geri Dönüşüm Çalışmaları
Çevreye duyarlı projeleriyle dikkat çeken Bakırköy Belediyesi, atıkların geri dönüşüm sürecini desteklemek amacıyla önemli adımlar atıyor. İlçe genelinde bulunan geri dönüşüm kumbaralarının yanı sıra, vatandaşların evlerinden de atıkları toplayarak bu atıkları ayrıştırmak ve geri dönüştürmek üzere atık toplama merkezine taşıyor. Bu uygulama sayesinde, Bakırköy Belediyesi, halk ile birlikte sürdürülebilir bir geri dönüşüm süreci gerçekleştirmiş oluyor.
Bakırköy Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadele etmek ve daha yaşanabilir bir dünya için çevre dostu uygulamalarını artırmaya devam ediyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, belirli periyotlarla topladıkları atıkları, ayrıştırmak ve geri dönüştürmek üzere atık toplama merkezine götürüyor. İlçede atık kategorilerine göre yerleştirilen kumbaralar sayesinde, kağıt, plastik, metal ve elektronik atıklar da hem işletmelerden hem de vatandaşların evlerinden toplanıyor.
Mahallelerde çevre sağlığı konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yürüten Bakırköy Belediyesi, geri dönüşüm sürecine vatandaşları teşvik etmek amacıyla bir dizi çalışma gerçekleştiriyor. Örneğin, 3 kilograma kadar olan atık yağlar mahalle muhtarlıklarında toplanırken, 3 kilogram ve üzeri atık yağlar ise yine vatandaşların evlerinden toplanıyor.
“Geleceğimizi çöpe atmayalım, atıkları doğaya geri kazandıralım”
Bakırköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nde Çevre Mühendisi olarak görev yapan Tuğba Güleryüz, geri dönüşüm süreciyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Belediyemiz, ambalaj atıklarını düzenli bir şekilde evlerden toplama sistemine geçmiştir. Bununla alakalı olarak belirli günler belirleyip web sitemizde duyurusunu yaptık. Vatandaşlarımız, evlerinde biriktirdikleri kağıt, karton, plastik ve metal gibi geri dönüşüm atıklarını bizlere ilettiklerinde, ekiplerimiz evlerinden bu atıkları teslim alıyor. Cam atıklarını mahallelerimizde bulunan cam kumbaralarına bırakabilirler. Tekstil atıklarını ise yine aynı şekilde mahallelerimizdeki tekstil kumbaralarına atabilirler. Bitkisel atıkları ise 3 kilogramın üstünde olduğu takdirde evlerden alabiliyoruz. 3 kilogramın altında olanları ise mahalle muhtarlıklarına teslim edebilirler. Herkese atıklarını biriktirerek bize teslim etmelerini tavsiye ediyoruz. Geleceğimizi çöpe atmayalım, atıkları doğaya geri kazandıralım.”
“Elimizden geldiğince geri dönüşüme destek olmaya çalışıyoruz”
Bakırköy Belediyesi’nin geri dönüşüm konusundaki çalışmalarını desteklediklerini vurgulayan Yusuf Yağmur, “Belediyemizin geri dönüşüm konusunda yapmış olduğu çalışmaları memnuniyetle karşılıyoruz. Biz de çalıştığımız firmadaki kartonları ve naylon poşetleri ayrı bir yerde biriktirerek geri dönüşüm aracı geldiğinde teslim ediyoruz. Vatandaş olarak elimizden geldiğince geri dönüşüme destek olmaya çalışıyoruz. Bu uygulama oldukça güzel, her yerde olmasını tavsiye ederim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı