Antalya’da 3D Yazıcı ile Üretilen Modern Kent Mobilyaları

Antalya’nın Yeni Kent Mobilyaları: 3D Yazıcı ile Üretilen Beton Ürünler

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden ALDAŞ, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Prefabrik Yapı Elemanları Üretim Tesisi’nde 3D yazıcı katmanlı beton üretim teknolojisi kullanarak modern kent mobilyaları üretmektedir. Bu yenilikçi ürünler, Antalya’nın sokaklarını süslerken, birçok farklı belediyeye de satış yapılmaktadır.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu tesisin yeniden faaliyete geçmesini sağlamış ve önceki dönemde durdurulan üretimi canlandırmıştır. ALDAŞ tarafından işletilen Prefabrik Yapı Elemanları Tesisi, 2.500 metrekare kapalı alana sahip olmakla birlikte toplamda 10.000 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır.

2024 Yılında Hedef: 47 Milyon 500 Bin TL’lik Satış

Prefabrik Yapı Elemanları Tesisi, beton ve betonarme boru grupları, taban, bilezik ve kapak grupları, beton bariyerler, kutu menfezler, duvar grubu ile münferit ürün grupları da dahil olmak üzere toplam 278 kalem ürün imalatı gerçekleştirmektedir. Bu tesis, İller Bankası standartlarına uygun üretim yapan Türkiye’deki tek tesistir. Son 6 yıl içerisinde yapılan iyileştirmeler sayesinde üretim maliyetleri düşürülürken, üretim kalitesi ve miktarı da artırılmıştır. 2024 yılı içinde 7.715 metreküp üretim ile 47 milyon 500 bin TL değerinde bir satış gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Hız ve Verimlilik: 3D Yazıcı Teknolojisi

ALDAŞ Prefabrik Yapı Elemanları Üretim Tesisi, 2023 yılı itibarıyla kent mobilyaları üretiminde teknolojisini genişletmek amacıyla 3D yazıcılarla katmanlı beton üretim teknolojisini bünyesine dahil eden Türkiye’deki ikinci firma olmuştur. Bu teknoloji, kalıp ve işçilik gereksinimini ortadan kaldırarak geleneksel kalıplı imalata göre üretim verimliliğini artırmaktadır. 3D yazıcılar sayesinde, çok daha kısa sürede üretim yapılarak enerji ve malzeme tasarrufu sağlanmaktadır.

Yeni teknoloji ile birlikte kavisli ve keskin hatlı imalatların gerçekleştirilmesi de oldukça kolaylaşmıştır. Katmanlı beton üretim teknolojisi, endüstriyel ve inşaat atıklarının kullanımıyla geri dönüşümden elde edilen beton sarfiyatını azaltarak çevre dostu imalatlar elde edilmesine olanak tanımaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir