Çiğli Belediyesi, kadın kursiyerlere yönelik düzenlediği Dayanışma Buluşması ile birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kadınların toplumsal hayatta daha güçlü ve etkin bir şekilde yer alması için sürekli olarak çalışmalar yürüten Çiğli Belediyesi, son olarak Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde eğitim alan kursiyerlere yönelik özel bir etkinlik düzenledi.
Akvaryum Kafe Restoran’da gerçekleştirilen bu anlamlı programda, kadınların sosyal hayatta daha aktif olabilmesi adına yapılacak projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Bu buluşma, kadınların bir araya gelerek deneyimlerini paylaştığı ve ortak hedefler belirlediği bir platform haline geldi.
Başkan Yıldız: “Eşit ve adil bir kent yaşamı sunacağız”
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kadınların hayatın her alanında eşit haklara ve fırsatlara sahip olması gerektiğini vurgulayarak, “Kadınlar, kentimizin sunduğu sosyal ve ekonomik imkanlardan adil bir biçimde yararlanabilmelidir. Bu hedef doğrultusunda eğitimden istihdama, sosyal desteklerden kültürel etkinliklere kadar birçok alanda projeler geliştiriyor ve çeşitli hizmetler sunuyoruz.” dedi.
Başkan Yıldız, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmek amacıyla meslek edindirme kurslarının yaygınlaştırıldığını belirtti. “Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezimiz, Çiğlili kadınlar için büyük bir fırsat sunuyor. Kadınlarımız, burada diledikleri alanda hobi ve meslek edinirken aynı zamanda keyifle sosyalleşebiliyorlar.” şeklinde konuştu.
Yıldız, kadınların hak ettiği eşit ve adil yaşam koşullarına kavuşması için üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını söyleyerek, “Bu anlayışla, onların sesinin daha gür çıkabileceği, hayatın her alanında omuz omuza yürüyeceğimiz bir Çiğli için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı