Manisa’da Kaçak Endüstriyel Atık Denetimleri Devam Ediyor

Manisa’da Kaçak Endüstriyel Atık Denetimleri Sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi, çevre koruma çabalarını artırmak amacıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile jandarma iş birliği içerisinde kaçak endüstriyel atık dökümlerini engellemeye yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan saha denetimlerinde, İzmir’den Manisa’ya kaçak endüstriyel atık taşıyan bir araç takip altına alındı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi İklim Zabıtası ekipleri, çevreyi kirletenleri atıkları gizlemeye çalışırken yakalamayı başardı. Savcılık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile jandarma iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonda, endüstriyel atığın Turgutlu’da bir çiftliğe ait boş bir araziye döküldüğü ve üzerinin hafriyat toprağıyla kapatılmaya çalışıldığı tespit edildi.

Bu denetim sırasında atıktan örnek alınmasının ardından, çiftlik sahibine, atıkları taşıyan firmaya ve endüstriyel atığın kaynağı olan firmaya cezai işlemler uygulandı.

9 Ayda Kaçak Dökümlere 189 Cezai İşlem Uygulandı

Temiz bir çevre hedefiyle denetimlerini artıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, son 9 ay içerisinde kaçak döküm yapanlara karşı toplamda 189 adet cezai işlem gerçekleştirdi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması adına denetimlerini kararlılıkla sürdürürken, kirliliğe neden olan kişi ve kurumlara karşı yasal işlemleri titizlikle takip ediyor.

Hem bugünü hem de gelecek nesilleri koruma hedefiyle; hava, su ve toprak kirliliğini önlemek amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir