Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Güneş Okulu Projesi Başarıyla Tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Güneş Okulu Projesi Sonuçlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin istihdamını artırmak ve iklim değişikliğiyle mücadelede yenilenebilir enerjiyi desteklemek amacıyla Avrupa Birliği hibe desteğiyle hayata geçirdiği Güneş Okulu Projesi’ni başarıyla tamamladı. Bu proje, iş hayatında aradığını bulamayan gençlere, geleceğin mesleği olan yenilenebilir enerji sektöründe istihdam olanağı sunmayı hedefliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yürütücüsü olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ortaklaşa finanse edilen Ne Eğitimde Ne İstihdamda (NEET) Programı çerçevesinde hibe alınarak gerçekleştirilen Güneş Okulu Projesi, Antalya ve çevre iller başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde, güneş enerjisi sistemleri kurulumu, bakımı ve onarımı konularında nitelikli ara eleman yetiştirilmesine katkı sağlıyor.

İklim Değişikliğiyle Mücadelede Önemli Bir Adım

Güneş Okulu Projesi’nin kapanış töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy, iklim değişikliğinin günümüzün en büyük sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Atasoy, bu sorunun yıkıcı etkilerinin Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde her geçen gün daha fazla hissedildiğini belirtti. Ayrıca, aşırı hava olayları, şiddetli yağışlar, fırtınalar, sel felaketleri ve mega orman yangınları gibi doğal afetlerin iklim değişikliğinin açık göstergeleri olduğunu ifade etti.

Atasoy, “Fosil yakıtlar bu sorunun temel kaynağıdır. Fosil yakıtlarla mücadelenin en etkili yolu yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmektir. Güneş Okulu Projesi ile hem gençlere istihdam fırsatı sunmuş hem de iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım atmış oluyoruz. Bu proje, hem ülkemiz hem de dünya için sürdürülebilir bir gelecek adına atılmış önemli bir adımdır. Başkanımız Muhittin Böcek’in her zaman ifade ettiği gibi, biz günü kurtaran değil geleceğe yatırım yapan bir yerel yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Antalya, 365 günün 300 günü güneş alan bir şehir. Şu anda 31 gencimize iş imkanı sağlanmış ve güneş enerji sektöründe ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacına katkıda bulunulmuştur. Projeye finansal destek sağlayan Avrupa Birliği, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve diğer tüm paydaşlara teşekkür ediyor, işbirliğimizin yeni projelerle devam etmesini umuyorum” dedi.

144 Saatlik Eğitim Programı

Antalya Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri ve Proje Şube Müdürü Güliz Yaman, proje kapsamında öğrencilere sunulan eğitimlerin detaylarına değindi. Yaman, “İşsiz ve eğitimde olmayan 15-29 yaş arası gençlerimize Çanakkale Üniversitesi tarafından 48 gün süresince online olarak toplam 144 saatlik ‘Güneş Enerjisi Sistemleri Kurulumu, Bakımı ve Onarımı’ eğitimi verildi. Bu eğitimde, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği, Enerjinin Tarihçesi, Elektrik ve Elektronik Esasları, Fotovoltaik Sistem Bileşenleri gibi dersler yer aldı” şeklinde konuştu.

Yaman, “Eğitimlerin ardından gençler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi bahçesinde kurulan uygulamalı eğitim alanında, online derslerde öğrendikleri teorik bilgileri 12 gün boyunca pratik uygulamalarla pekiştirme fırsatı buldular. Ayrıca, gençler özel sektörden konuyla ilgili firma yetkilileriyle birebir görüşme imkanı da yakaladılar. Eğitim süresince her öğrenciye günlük 10 Euro destek sağlandı. 18 ay süren projemiz nihayet başarılı bir şekilde tamamlanmıştır” diyerek projeye dair son sözlerini tamamladı.

(Kaynak: BYZHA – Beyaz Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir