Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın Sıfır Atık Projeleri ve Eğitime Verdiği Önem

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın Sıfır Atık Projeleri

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü‘nde 2024 yılında 4856 çocuk ve gence sıfır atık, geri dönüşüm, enerji verimliliği ve küresel iklim değişikliği konularında eğitim verdiklerini belirtti. Başkan Sandıkçı, ilçede doğa ve çevre dostu nesiller yetiştirme hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Yaşanabilir bir geleceğin inşasında çocuklara ve gençlere doğa sevgisinin aşılmasının önemine değinen Başkan Sandıkçı, 2024 yılı içerisinde Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü’nde gerçekleştirilen uygulamalı eğitim programları sayesinde 4856 çocuk ve gencin bu konularda bilgilendirildiğini ifade etti. Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü’nde eğitim programlarını sürdürdüklerini belirten Sandıkçı, “Sıfır atık kültürü kazanan nesiller, ortak evimiz dünyanın geleceğini koruyacaktır.” şeklinde konuştu.

Sıfır Atık Kültürünün Yaygınlaşmasında Önemli Rol

Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü’nde çocuklar, gençler ve yetişkin bireyler için çeşitli eğitim programları düzenlendiğini ifade eden Başkan Sandıkçı, “Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyümüzde çocuklarımızı ve gençlerimizi sıfır atık, küresel iklim değişikliği, geri dönüşüm, enerji verimliliği, yenilenebilir ve yenilenemez enerji konularında uygulamalı eğitimlerle bir araya getirmeye devam ediyoruz. 2024 yılı içerisinde 4856 çocuk ve gencimize eğitim verdik. Ana eğitim temalarımız arasında doğal kaynakların korunması ve ekosistem hakkında bilgiler aktardık.” dedi.

Sandıkçı, “Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyümüz, sıfır atık kültürünün toplumumuzda yaygınlaşmasında önemli bir rol üstleniyor.” diyerek, ilçede hayata geçirdikleri projeler ve farkındalık etkinlikleriyle doğa ve çevre dostu nesiller yetiştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Farkındalık Oluşturuyor

Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü’nde yer alan eğitim ve oyun alanlarının tamamının geri dönüştürülebilir atıklardan üretildiğini belirten Başkan Sandıkçı, “Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyümüzün yapımını tamamen geri dönüştürülebilir malzemelerden gerçekleştirdik. Oyun alanlarını, açık ve kapalı ders alanlarını geri dönüştürülebilir maddelerden ürettik.” dedi. Bu yapıların, sürdürülebilir çevre anlayışına katkı sağladığını dile getirdi.

Başkan Sandıkçı, “Ziyaretçilerimiz, Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyümüzde yer alan geri dönüştürülebilir atıklardan üretilen sanat eserleri ve oyun alanları eşliğinde eğitici ve eğlenceli dakikalara ortak olmaya devam ediyor.” diyerek, köyün sağladığı farkındalığın önemine dikkat çekti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir