Konak Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı

Mart ayının ilk meclis oturumunda konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde kurulacak iftar sofraları ve sıcak yemek dağıtımları ile dayanışma kültürünü ön plana çıkaracaklarını vurguladı. Başkan Mutlu, meclis üyelerini ve tüm Konaklıları iftarlarda bir araya gelmeye davet etti. Ayrıca, oturumda kadınların meslek edinmesi için yeni iş birliği sözleşmesi yapılması ve Akıllı Şehir Müdürlüğü kurulması ile ilgili teklifler sunuldu.

Konak Belediye Meclisi, mart ayının ilk oturumu için Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde toplandı. Siyasi partilerin başkanları, temsilcileri ve mahalle muhtarlarının da katıldığı meclis oturumunu yöneten Başkan Mutlu, Ramazan ayının hayırlı geçmesini diledi. Konak’ın farklı mahallelerinde düzenlenecek iftar sofralarına meclis üyeleri ve tüm Konaklıları davet eden Mutlu, şöyle konuştu:

“İki gündür mahalle iftarlarımızda Konaklı komşularımızla bir araya gelerek dayanışmayı büyütüyoruz. Bugün akşam Lale Mahallesi’nde sıcak yemek dağıtımımız var. Sosyal medya üzerinden düzenli olarak bu etkinliklerimizi duyuruyoruz. Birliğin, beraberliğin, dostluğun ve kardeşliğin ayı olan Ramazan’da sizlerle birlikte olmak bize güç verecektir.”

Eşitlik ve Kadınların Güçlenmesi İçin Oybirliğiyle Destek

Konak Belediye Meclisi, kadınların güçlenmesi ve eşitlik alanında uluslararası öneme sahip bir Avrupa Birliği (AB) projesine oybirliğiyle destek vererek “Evet” dedi. Bu önergenin kabulü ile birlikte Konak Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından uygulanan “Eşitlik ve Kadınların Güçlenmesi için Güçlü Sivil Alan – Faz II (CFP – TUR – 2024 – 02)” Hibe Programı’na, Sosyal İklim Derneği tarafından yapılacak başvuruda proje ortağı olarak katılımını onayladı.

Akıllı Şehir Müdürlüğü İçin Önerge

Oturumda, Akıllı Şehir Müdürlüğü kurulması için ek bir önerge de sunuldu. Bu önerge, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen, katılımcı ve sürdürülebilir bir kentsel gelişme vizyonunu benimseyen akıllı şehir kavramının Konak’ta hayata geçirilebilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Önerge, Hukuk ve Plan Bütçe komisyonlarına sevk edildi.

Kadınların Meslek Edinmesi İçin Yeni Sözleşme Yolda

Meclis gündemine gelen bir diğer önemli konu ise, Türkiye Tekstil, Hazır Giyim Deri Sanayii, Teknoloji ve Tasarım Araştırma Geliştirme Vakfı (TARGEV) ile Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSO) ile iş birliği sözleşmesi yapılmasıydı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından önerilen bu sözleşme, 12 adet dikiş ve overlok makinesi hibesini kapsıyor. Önerge, Hukuk Komisyonuna acil koduyla sevk edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir