Güzelbahçe’de Ramazan Ayında Dayanışma ve Paylaşım

Ramazan Ayında Dayanışma ve Paylaşımın Adresi: Güzelbahçe

11 ayın sultanı Ramazan’ın gelişiyle birlikte, paylaşım ve dayanışmanın en güzel örnekleri Güzelbahçe’de sergileniyor. Güzelbahçe Belediyesi, bu özel ayda yalnız yaşayan 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşların iftar sofrasını evlerine kadar ulaştırıyor.

Ramazan ayının manevi atmosferi ile birlikte, Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe Toplum Etkinlik Merkezinde ilk iftar yemeğini düzenledi. İftar yemeğine, Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, eşi Nermin Günay, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediyenin kendi imkânlarıyla işletilen aşevi, Ramazan boyunca her gün 600’den fazla insana sıcak iftar yemeği sunacak. Ayrıca, 65 yaş ve üstü, evinde yalnız yaşayan ailelere de her gün evlerine yemek götürülecek.

‘Paylaşmanın ve Bereketin Ayı: Ramazan’

Ramazan ayının paylaşım ve bereket dolu ruhunu vurgulayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, şunları söyledi: “Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, halkımızla bir araya gelerek ilk iftarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Güzelbahçe Belediyesi olarak, bu mübarek ayın birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak amacıyla her gün iftar yemegimizi burada vereceğiz. Ramazan, gönülleri birleştirmek, ihtiyaç sahiplerini hatırlamak ve dayanışmayı güçlendirmektir. Bizler, bu anlayışla vatandaşlarımızla aynı sofrada bir araya geliyoruz.”

Başkan Günay, sözlerine şöyle devam etti: “Her gün 600’den fazla vatandaşımıza yemek sunacak şekilde aşevimizde hazırlık yapıyoruz. 3 mahallemizden servislerle vatandaşlarımıza hizmet sağlıyoruz. Ayrıca, yalnız yaşayan ve yoksul ailelerimize de evlerinde sıcak yemek ulaştırıyoruz. Her gün 60 ile 70 ailemizi ziyaret ederek, onlara sıcak yemek götürüyoruz. Bu hizmet, Ramazan ayı bittikten sonra da devam edecek; özellikle yalnız yaşayan vatandaşlarımıza öğle ve akşam olmak üzere iki kez yemek dağıtacağız. Onları bu konuda yalnız bırakmayacağız; her zaman yanlarında olacağız. İçinde bulunduğumuz bu güzel ayın huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Güzelbahçe’de sevgi ve dayanışma içinde nice Ramazanlar yaşamayı diliyorum.”

Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği iftar programı, dualar eşliğinde oruçların açılmasıyla birlikte, sohbet ve birliktelik duygusuyla sona erdi. Belediye, Ramazan ayı boyunca sosyal yardımları artırarak dayanışmayı güçlendirmeye devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir