Küçükçekmece Belediyesi’nin Ramazan Hazırlıkları ve Etkinlikleri

Küçükçekmece Belediyesi’nden Ramazan Hazırlıkları

Ramazan ayına sayılı günler kala Küçükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde sosyal yardımlar, kültürel etkinlikler, ibadethane temizliği ve zabıta denetimleri gibi birçok alanda kapsamlı hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl, Küçükçekmece’deki dört farklı mahallede hizmete açılan Taziye Evi ve Çok Amaçlı Salonlar, Ramazan süresince 50 bine yakın vatandaşa iftar yemeği sunacak.

Küçükçekmeceliler, bu yıl iftar sofralarında bir araya gelerek Ramazan’ın bereketini paylaşacaklar. İftarlar, Fatih Mahallesi Taziye Evi ve Çok Amaçlı Salon, Halkalı Mahallesi Taziye Evi ve Çok Amaçlı Salon, Kanarya Mahallesi Taziye Evi ve Çok Amaçlı Salon, Yarımburgaz Mahallesi Taziye Evi ve Çok Amaçlı Salon ve Kemalpaşa Semt Konağı Çok Amaçlı Salon’da kurulacak.

Bunun yanı sıra, Ramazan ayı boyunca her akşam kentin işlek noktalarında iftariyelik dağıtımı da gerçekleştirilecek.

Başkan Çebi’den Vatandaşlara İftar Daveti

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Ramazan’ın bereketini paylaşmak amacıyla vatandaşları Taziye Evlerinde kurulacak iftar sofralarına davet etti. Çebi, “Manevi atmosferiyle kalplerimizi yumuşatan, iyiliğin ve paylaşmanın ayı Ramazan’a sayılı günler kaldı. Bu mübarek ayın tüm İslam alemine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, içimizdeki merhamet, umut ve iyilik duygularını yüceltmesini diliyorum. Tüm komşularımızı iftar sofralarına bekliyorum” dedi.

Ramazan’da Kültür ve Sanat Dolu Akşamlar

Küçükçekmece’de Ramazan geceleri de kültürel etkinliklerle renklenecek. Sefaköy ve Cennet Kültür ve Sanat Merkezleri, Ramazan ayı boyunca tasavvuf müziği dinletilerinden meddah gösterilerine, iftar sonrası kültür sohbetlerinden özel konser ve tiyatrolara kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Camilerde Temizlik ve İlaçlama Çalışmaları

Öte yandan, vatandaşların ibadetlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda yapabilmeleri için ilçedeki camilerde temizlik ve ilaçlama çalışmalarında sona gelindi. Bu temizlik çalışmaları, Ramazan ayı boyunca belirli periyotlarla devam edecek.

Fırınlara Ramazan Denetimi

Küçükçekmecelilerin sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşabilmeleri için Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki fırın ve unlu mamuller üreten işletmelerde denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde, ürünlerin gramajları ve işletmelerin hijyen standartları ekipler tarafından titizlikle kontrol ediliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir